Pokud si myslíte, že udit se dá pouze bůček, krkovice nebo ryba, pak jste na velkém omylu. Udit se totiž bez problémů dá také drůbež. Pravou lahůdkou jsou uzená kuřata. Mnoho lidí si myslí, že uzené kuře musí být zákonitě vysušené a bez chuti. Opak je pravdou. Pokud ho dobře naložíte, a ještě lépe vyudíte, pak získáte pochoutku, která skutečně nemá konkurenci. Důležité je tedy vědět, jak udit kuřata. Zatímco vepřové maso je nutné nakládat na více dní, kuřeti při správném postupu bude stačit jeden den. Kuřata na uzení se také nenakládají do česnekové směsi, ale docela postačí sůl a červená paprika.
Jaké kuře na uzení
Jestliže se rozhodujete mezi mraženým a chlazeným kuřetem, pak raději sáhněte po chlazeném. Chlazená nebudou tolik natažená vodou. Kuře po omytí rozkrojte napůl. Díky tomu se dobře vyudí ze všech stran. Každou půlku dobře obalte v soli. Nejlepší je sůl přímo vtírat do masa i kůže. Šetřit rozhodně nemusíte. Nezapomeňte přidat papriku. Na jedno kuře cca půl sáčku mleté červené papriky a nejlépe posypat tak, aby bylo kuře celé paprikou pokryté. A můžete začít udit.